A HospInvest megkötötte a finanszírozási szerződést az OEP-pel

Megkötötte az egri Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet finanszírozási szerződését szerdán a HospInvest az OEP-pel -tájékoztatott a cég közleményben. Ez azt jelenti, hogy november 1-től az új működtető átveszi az intézmény üzemeltetését és eddig van idejük aláírni a munkaszerződést azoknak a dolgozóknak is, akik még tették ezt meg -olvasható a közleményben.

Aki a következő két napban nem írja alá a szerződést, az arról dönt, hogy nem kíván a továbbiakban az egri Markhot Ferenc kórházban dolgozni, és más munkahelyen folytatja munkáját, így november 1-től dolgozóként nem léphet be a kórházba -idézi a közlemény a HospInvest Zrt. régió igazgatóját.

Kosztura László hozzátette november 1-jével egy új fejezet nyílik a Markhot Ferenc Kórház történetében, melynek során mintegy 6 milliárd forintnyi fejlesztés szolgálja majd a betegek korszerűbb ellátását, és amelynek már a legelső napjától nagyobb szakmai és anyagi megbecsülés illeti meg a kórház valamennyi dolgozóját.

A februári közgyűlésen hozta ki győztesnek a szocialista vezetésű megyegyűlés a Hospinvestet az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton. Szeptemberben ezt a döntést a bíróság hatályon kívül helyezte, de attól még a megye és a cég közötti szerződés érvényes maradt. Az intézményben kórházvédő bizottság is alakult azokból az orvosokból és munkatársakból, akik nem akarnak a Hospinvest irányítása alatt dolgozni. Később a tisztiorvosi szolgálat megadta az engedélyt a cégnek a működtetésre. Ezt a kórházvédők nem ismerték el és sztrájkkal tiltakoztak a HospInvest szerepvállalása ellen.