A Hospinvest biztos abban, hogy szeptembertől át tudja venni az egri kórház működtetését

A Hospinvest alelnöke állítja: tévednek a kórházvédők, a Hospinvest szeptember 1-én igenis át tudja venni az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetését. Deák Gábor a Független Hírügynökségnek azokra a sajtóértesülésekre ragált, amelyek szerint az intézmény dolgozói közül 650-en nem írták alá a Hospinvest munkaszerződését.

Deák Gábor elmondta: csütörtökön árulják el, hogy az 1200 operatív dolgozó közül pontosan hányan írták alá a Hospinvest munkaszerződését. Egyelőre csak annyit mondhat: képtelenségnek tartja a kórházvédők által bejelentett 650-es számot, tehát, hogy ennyien tagadnák meg a céggel az együttműködést.

Legalább 637dolgozó aláírása szükséges ahhoz, hogy az ÁNTSZ engedélyezze a Hospinvestnek a kórház átvételét. A múlt héten már több százan elfogadták a munkaszerződést, sőt a cég csütörtöktől toborzásba is kezdett, hogy az esetlegesen kieső dolgozók helyére új orvosokat, szakorvosokat, asszisztenseket, ápolókat, segédápolókat, adminisztrátorokat, beteghordókatt, biztonsági őröket és portásokat találjanak.

A Hospinvestnek év végéig van ideje arra, hogy megállapodjon a dolgozókkal, ugyanis az önkormányzattal kötött szerződés szerint az április 18-ai hatálybalépés után erre kétszer 120 napja van.

A szocialista többségű Heves Megyei Közgyűlés 3 pályázó közül választotta ki február végén a Hospinvestet az egri kórház üzemeltetésére. A két vesztes pályázó közül a fideszes többségű egri önkormányzat többször tiltakozott az ellen, hogy az intézmény üzemeltetését egy profitorientált cég végezze, és azzal vádolták a megyei önkormányzatot, hogy a pályázatot úgy írták ki, hogy az kifejezetten a HospInvest Zrt.-nek legyen előnyös. Egy kórházvédő bizottság is alakult azokból az orvosokból és munkatársakból, akik nem akarnak a Hospinvest irányítása alatt dollgozni.Sporthírek