A hónap végén kezdõdnek a Színházak csatái

Huszonhét fõvárosi és vidéki színház csapatai mérik össze tudásukat a Honfoglalás bajnokság elnevezésû versenyen. A népszerû internetes stratégiai játékot ezúttal elõben játszák, gépek nélkül, nézõk elõtt- mondta a Független Hírügynökségnek Fodor Krisztina szervezõ.

Hozzátette, hogy február 28-án kezdõdnek az elõdöntõk, a döntõ nyáron, a Pécsi Országos Színházi Találkozón lesz. A gyõztes csapat több millió forintos reklám- és hirdetési megjelenést kap, amelyet a csapat színháza a következõ évadban használhat fel.

A Honfoglalás címû népszerû internetes stratégiai játékot élõben, nézõk elõtt játszák majd: színházigazgatók, színészek és dramaturgok közremûködésével. A mûsorvezetõ-játékmester Scherer Péter lesz - mondta Fodor Krisztina. Hozzátette, hogy a Színházak csatáiban a kvízjáték és a színház értékeit állítják egymás mellé. A kérdések fele színházi, fele általános mûveltségi lesz.

Huszonhét teátrum csapata jelentkezett a játékra: február 28-án, március 28-án és április 25-én lesznek az elõdöntõk, május 16-án lesz a középdöntõ, és júniusban, a Pécsi Országos Színházi Találkozón tartják a döntõt.

A nyertes csapat többmillió forintos reklám- és hirdetési megjelenést kap, amelyet a csapat színháza a következõ évadban használhat fel – mondta Fodor Krisztina.További hírek a Magyarország kategóriából