Hajdú-Bihar

2011.06.27. 13:40

Ötvennegyedik osztálytalálkozó

<p>Ötvennégy éve annak, hogy a debreceni Maróthi György (fiú) Tanítóképzőben huszonnégy diák érettségizett.&nbsp;A volt osztálytársak az ötvenedik, jubileumi évfordulón elhatározták, hogy ezután minden évben találkoznak.</p>

Ebben az évben az ötvennegyedik évfordulót Zalaegerszegen Szakállas Gyula osztálytársnál tartották, aki Pocsaj településről indult el. A végzett huszonnégy volt diákból tizenhárman vannak az élők sorában, ezen a nyáron nyolcan vettek részt a találkozón. A találkozóra az öreg diákokat elkísérték a feleségek is.

A három napos összejövetelen volt idő hosszas visszaemlékezésekre, beszélgetésekre. Zalaegerszeg nevezetességeit sem látták még sokan. Érdekes volt az odalátogató osztálytársak számára a közeli Göcsej és az Őrség tájainak a megtekintése is.

Az emlékezetes összejövetel végén abban is egyetértettek, hogy jövőre ismét a Dunántúlon a Bakony hegységben lévő Bakonyszentkirály településen találkoznak. Ott Burján István osztálytársnál tartják az ötvenötödik éves osztálytalálkozót.

A képen a találkozón megjelent volt diákok és a feleségek. (Foto: magánarchívum)

Körösszegapáti, 2011. június 26.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!