Magyarország

2010.09.13. 16:30

Az LMP fellebbezne Gripen-ügyben

<p>Az LMP arra kéri a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a kormány nevében nyújtson be fellebbezést a svéd hatóságokhoz a Gripen-ügy nyomozati anyagának kiadása érdekében - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.</p>

Az LMP országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben megtartandó svédországi parlamenti választások után felálló új kormány segítséget nyújt a magyar kérés teljesítéséhez.

A magyar külügy a közelmúltban kérte a Gripen vadászgépek vásárlásával kapcsolatos, Magyarországra vonatkozó akták kiadását, ám Stockholmban megtagadták a kérést. Az ügyben illetékes Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium akkor annyit közölt, hogy valóban megérkezett a svédek válasza az ügyben, de erről előbb Jávor Benedek LMP-s képviselőt kívánták tájékoztatni, hiszen az ő parlamenti felszólalása alapján kért diplomáciai úton tájékoztatást a szakminiszter a svédektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!