A holnapi lesz a Filmszemle csúcsnapja

Tíz vetítés már biztosan teltházas lesz szombaton a Palace MOM Park Moziban, de további negyven elõadásra még van jegy- mondta a Független Hírügynökségnek Kozma Ilona, a Filmszemle programigazgatója. Hozzátette, hogy hagyományosan a szombati nap számít a csúcsnapnak a filmes mustrákon, február 6-án is várhatóan több ezren moziznak majd a két budapesti helyszínen, a Palace MOM Park Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Több szempontból is csúcsnapnak tekinthetõ a szombat a filmszemlék történetében- mondta Kozma Ilona. Egyrészt, mert hagyományosan ezen a napon mennek a legtöbben moziba a filmes mustrákon: idén is legalább 5-6 ezer nézõre számítanak Budapesten. Másrészt a szokásosnál hosszabban, délelõtt tíz órától éjfél utánig lesznek vetítések, több mint ötven csak a Palace MOM Park Moziban, tízre már minden jegy elkelt. Hat premier is lesz szombaton- tette hozzá a programigazgató.

Elõadásokkal, beszélgetésekkel is várják az érdeklõdõket a vetítéseken kívül- mondta Kozma Ilona. Hozzátette: hogy szombaton már minden filmes mûfaj bemutatkozik, lesznek tehát dokumentumfilmek, információs filmek, kisjátékfilmek, nagyjátékfilmek, tévéfilmek és tudományos filmek is.

A 41. Magyar Filmszemlét február 2-a és 8-a között rendezik meg Budapesten a Palace MOM Park Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, valamint több vidéki városban. A versenyprogramban 95 film vesz részt. A részletes program megtalálható a mustra hivatalos honlapján, a www.magyarfilmszemle.hu internetes oldalon.