A Holnap városa lett Tokaj

Akt.:
Újabb elismerést kapott a tokaj-hegyaljai város.
Újabb elismerést kapott a tokaj-hegyaljai város. - © Fotó: flickr.com - kamo
Tokaj – Tokajnak ítélték a Holnap Városáért Díjat a Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategóriákban.

Tokajnak ítélték a Holnap Városáért Díjat a Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategóriákban. Az elismerést január 21-én vette át Budapesten Posta György, Tokaj polgármestere dr. Némethy Sándortól, a Göteborgi Egyetem docensétől.

– Minden közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik, a maga egyénisége – mondta Posta György pénteken Tokajban. – Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve más-más módon és formában, részben saját útjukat járva válhatnak fenntarthatóbbá, élhetőbbé a települések.

Ehhez ösztönző erő lehet, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj is, amely négy kategóriában értékeli a pályázatokat: a Fenntartható városért, a Zöld városért, az Üzlet a városért, a Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategóriákban. Számunkra öröm, hogy 2015-ben Tokaj pályázata érdemelte ki a Művészet, a kultúra és örökség megőrzéséért kategóriában az elismerést.

Lehetőség

– Három éven keresztül viselhetjük a Holnap Városa címet, ami számunkra hatalmas lehetőség. Minden alkalmat megragadunk arra, hogy kulturális rendezvényeinket ezzel a szlogennel is hirdessük. Hiszem és remélem, hogy ennek a címnek köszönhetően a helyi vállalkozások és civil szervezetek is kedvezőbb helyzetbe kerülnek, amelynek köszönhetően Tokaj egy még élhetőbb településsé válik majd – tette hozzá Posta György.

ÉM-BG
hirdetés


hirdet�s