A Holcim csalódott, de betartja az ítéletet

A Holcim Hungária csalódását és sajnálatát fejezi ki a bíróság döntésével kapcsolatban, de elfogadja és teljes mértékben betartja az abban foglaltakat – áll a cementipari társaság hétfői közleményében. Hétfőn a Legfelsőbb Bíróság egy 16 éves per végére tett pontot, amikor megállapította: a társaság elkésett elővásárlási joga érvényesítésével, ezért nem szerezhetett meg egy körülbelül egymilliárd forint értékű ingatlant a Magyar Cement Kft.-től. A per még a privatizáció idejére nyúlt vissza.

A Legfelsőbb Bíróság a Holcim számára kedvezőtlen döntést hozott a miskolci cementgyár vitatott tulajdonrészével kapcsolatban: a jogerős döntés értelmében a cementgyári telek egy része a Magyar Cement tulajdonát képezi, míg másik része és a gyártó berendezések a Holcim Hungária Zrt. tulajdonában vannak – áll a Holcim közleményében. A társaság csalódását és sajnálatát fejezi ki, de elfogadja és betartja az ítéletet.

A társaság tudatja, tárgyalásokat kezd a Magyar Cementtel azért, hogy ésszerű megoldást találjon az említett ingatlanok használatára, és emellett mindent megtesz, hogy megvásárolja a vitatott ingatlanrészt.

A Legfelsőbb Bíróság hétfőn hozott úgynevezett részítélete szerint a Holcim Hungária Cementipari Zrt. elkésett az elővásárlás jog érvényesítésével, és így nem szerezhette meg azt a körülbelül 1 milliárd forintot érő ingatlanvagyont, ami miatt 16 éve pereskedett. Az LB a felülvizsgálati eljárás során jóváhagyta a Fővárosi Ítélőtábla 2009-ben hozott jogerős részítéletét, így az ellen további felülvizsgálat nem lehetséges.