A hoki a könyv fő szála, no meg a szerelem…

Csiki Enikő és a könyvei
Csiki Enikő és a könyvei - © Fotó: magánarchívum
Bristol – P. C. Harris a könyvben három érzést boncolgat: a gyászt, az elhivatottságot és a szerelmet.

Néhány évvel ezelőtt még álmodni se merte volna, hogy előző könyvét, az Árnyoldalt Aranykönyv-díjra is jelölik majd, ahol aztán a saját kategóriájában sikerül bekerülnie a 2016-os év 50 legjobb könyve közé. Pedig sikerült P. C. Harrisnek, alias Csiki Enikőnek, aki nem mellékesen miskolci, ám immár évek óta Nagy-Britanniában él.

Egy év alatt

– Ez megfogalmazhatatlan boldogságot és természetesen még több olvasót is jelentett, ami számomra hatalmas felelősséggel járt. A mai napig furcsán élem meg, mikor azt látom, hogy egyre többen várják a következő könyveimet, amikből egyébként a facebookos csoportomban és a szerzői oldalon is rendszeresen osztok meg részleteket.

Enikő elárulta, hogy legújabb könyvét, az Újrajátszást egy év alatt írta meg, amit körülbelül 2–3 hónap anyaggyűjtés előzött meg.

– Az öcsém egy elejtett kérdésére fogalmazódott meg bennem a regény egyik fő témája, a jégkorong – derült ki. – A testvérem 13 éve a Miskolci Jegesmedvéknél kezdte a hokipályafutását, Zoli bácsinál, amit azóta is keményen űz a Cardiff Fire csapatában. Az évek alatt a jégkorong annyira beleivódott családunk mindennapjaiba, hogy mára már életérzéssé nőtte ki magát. Ezt az erős érzelmet és elfogultságot használtam fel írás közben, ami által próbáltam még hitelesebbé tenni a történetet.

Rengeteg háttér-információ

Enikő szerint egyébként az előző regénye után már egyértelmű lehetett az olvasói körében, hogy az Újrajátszásban is a romantika–erotika kombinációja lesz a vezér szál, amiben a sportot egyfajta pikáns fűszerként használta fel.

– Rengeteg háttér-információra volt szükségem, amit hol a testvéremtől kaptam meg, hol egy otthon, a fiúk között elejtett beszélgetésből szűrtem ki. Vagy az NHL-es, és különböző sportoldalakat bújtam – mondta Csiki Enikő. – A közösségi oldalakon egymás után kezdtem el követni a profi hokisokat, és a már sokszor emlegetett játékosok neveihez végre arcokat is tudtam kapcsolni. A könyvben a három talán legfontosabb érzést boncolgatom: a gyászt, az elhivatottságot és a szerelmet, de ezek mellé természetesen egy kis humort is belecsempésztem. Ezek összességéből alkottam egy érzelemdús, izgalmakkal gazdagított, romantikus–erotikus regényt.

Juhász-Léhi István


Belefér egy sportoló életébe?

A tartalom: A feltörekvő jégkorongos, Zack, és a visszahúzódó Melanie álompárnak tűnnek. A lány élete egy nap váratlanul és végérvényesen megváltozik. Elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződés miatt elutazik, és ezzel darabokra töri a lány szívét.

Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül. Ám a sors úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak. Az egymásra találás azonban nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta, ezért boldog szerelem helyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak.

Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Beleférhet egy profi sportoló életébe a szerelem? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet?