A hó fogságában Miskolc-Berekalja

Akt.:
A hó fogságában Miskolc-Berekalja
A hó fogságában Miskolc-Berekalja - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A tömegközlekedési eszközök nem akadtak el, busszal, villamossal városon belül eljutunk bárhova, ám a hegyhez közeli kis utcák lakói még javában lapátolnak.

Kedden voltak ugyan késések és néhány járatelakadás, de szerdára rendeződött a helyzet. Még a hegyekben, Lillafüreden, Ómassán, Bükkszentlászlón is gördülékenyen közlekednek az MVK Zrt. járművei.

Fotó: Homoky György Fotó: Homoky György ©

– Minden vonalunk rendben van, még jelentősebb késéről sem tudok beszámolni – jelezte érdeklődésünkre Fekete Lajos, a városi közlekedési vállalat diszpécsere.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A hegy oldalában lévő utcácskák lakói azonban nem ilyen optimisták Berekalján. Kollégánk Kozma István is a hó fogságába esett reggel.

A lakók lapátolnak

– Már kedden délután fokozódott a hóhelyzet, közel negyven centiméteres csapadék esett. Jeleztük többen, többször a Városgazda felé a problémát, több ígéretet is kaptunk, arra, hogy segítenek minket kiszabadítani a hó fogságából, de még nem értek ide. Reggel lapátot ragadott a Berekalja utcában élők java, már a hó háromnegyedét eltakarítottuk az útról, de még mindig nem dőlhetünk hátra – hangsúlyozta István.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A Városgazda Kft. titkárságától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy jól kezelik a hóhelyzetet, az emberi és a gépi erőforrás is adott a munkájukhoz. A hóügyelet munkatársaitól megtudtuk, több kis utcácskát megtisztítottak már, de először a buszmegállókat, frekventált központi területeket kellett rendezniük. Ismét megígérték, hogy előbb-utóbb eljutnak a Berekalja utcába is.

ÉM-JAFolyamatosan dolgoznak a Városgazda munkatársai

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai folyamatosan, nagy erőkkel dolgoznak a kedden lehullott nagy mennyiségű hó eltakarításán – tájékoztatta portálunkat az önkormányzati cég.

Az összes városi buszútvonal hómentesítése folyamatos, jelenleg a város buszútvonalai akadálymentesek, az MVK Zrt. részéről bejelentés nem érkezett.

A belváros teljes területén a parkolási területek jól megközelíthetőek, és a szűkebb utcákban lévő parkolóterületek hómentesítése folyamatos.

Kézi síktalanítással összesen 254 fő dolgozik a villamoshálózat megállóinak megtisztításán, a lépcsők, járdák síktalanításán.

Kiemelt munkaterületként kezelik az alábbi területeket: az Újgyőri főtértől Diósgyőr irányában, Pereces, Lyukóvölgy, Lillafüredi parkoló, Ómassa Vadászvölgy út, valamint Miskolctapolca és az Avas városrész. Munkatársaink a munkálatokat folyamatosan, 24 órában 6 munkagéppel végzik, kézi erővel a késő esti órákig. Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a főközlekedési utak megtisztítása után, a mellékutcák és járdák a legrövidebb időn belül jól járhatóak legyenek.

A lakossági bejelentéseket továbbra is hóügyeleti elérhetőségeinken várják: hougyelet@varosgazda.hu, telefon: 06-70-685-2000.


Derékig érő hó Bükkszentkereszten
Bánkút, Bükkszentkereszt, Miskolc - Nem estek kétségbe a hegyi emberek, sőt örülnek a hónak. Szerda hajnalban, szélmentes helyen közel egy méteres havat mértek Bükkszentkereszten.
Fotó: Ifj. Orliczki Attila ©
- Lehet,...

Illusztráció
Budapest - Több megyében továbbra is várható hófúvás, de szerdára már csak elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Több megyére az extrém hideg miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda hajnali, az MTI-hez eljuttatott veszélyj...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A Magyar Közút szerda reggeli tájékoztatása szerint, ha néhol nehezen is, de lehet közlekedni az utakon. Az Útinform szolgálat reggel 7 órai összesítése alapján Vas megyében már csak 10 mellékúton van érvényben teljes útzár: Gyóró és Csepreg, Karakó és Jánosháza, ...

Illusztráció
Borsod-Abaúj-Zemplén - Rendőrök segítettek azoknak az átfagyott autósoknak, akik járműve Poroszló és Ároktő között robbant le. Miskolcon egy átfagyott nőhöz krízisautót hívtak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába telefonált egy férfi 2018. február...

Látványos time-lapse videót tett közzé Facebook-oldalán a múlt szerdán a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelyen a téli feladatokat ellátó gépeik útvonalai láthatóak. A téli üzemben dolgozó valamennyi munkagépük GPS adóval van felszerelve, így a flotta menedzsment rendszeren keresztül folyamatosan n...