A hó esett, és a mínuszok miatt az utakra fagyott

Akt.:
Jegesek, havasak voltak az utak hétfőn megyeszerte
Jegesek, havasak voltak az utak hétfőn megyeszerte
Miskolc – Hétfő délután és este próbára tették az autó­vezetőket a csúszós utak.

Jegesek, csúszósak az utak, jelezték olvasóink hétfőn délután 5 óra körül, amikor a hó vastagsága 2–3 centiméter lehetett megyénkben. A Magyar Közút Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságán érdeklődve Dobos Zsolt megyei diszpécser arról tájékoztatta lapunkat, hogy mind a 44 gépük dolgozik, szórják az utakat, mivel a hó mennyisége még nem indokolta az ekézést. Az utak sónedvesek, latyakosak, havasak, helyenként jegesek voltak. A problémát az okozta, hogy az alacsony hőmérséklet miatt (mínusz 6–8 fok) a sózás nem sokat ért, nehezen olvasztotta meg a havat és a jeget.

Hét géppel

A miskolci utak helyzetéről a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete adott ki közleményt. Eszerint 7 nagy és egy kisebb szórógép munkavégzését rendelték el a havazás miatt tegnap délután. Elsőként a nagy forgalmú közösségi közlekedésre is használt, magasabban fekvő utak, autóbuszvonalak (Avas, Komlóstető, Bodótető) gépi síkosságmentesítése kezdődött kalcium-klorid- és homok–só keverékkel.

Felhívják a figyelmet

Hétfő délután a villamosmegállók kézi takarítása is megkezdődött, valamint kisgéppel a főutca, majd a kerékpárutak takarítása. A kézi síktalanítást kedden a kora reggeli órákban folytatja a városgazda 350 munkatársa. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a kézi síktalanítás először a gyalogátkelőhelyeket, a közterületi lépcsőket és rámpákat, valamint a villamos- és buszmegállókat érinti.

A közleményben felhívják a közlekedők figyelmét, hogy az autóvezetők a szóróautó mögött a szórás miatt tartsanak megfelelő követési távolságot, a gyalogosok körültekintően közelítsék meg a gyalogátkelőket, a buszra, villamosra történő le- és felszállásnál is legyenek óvatosabbak.

ÉM-HE


Hóügyelet

A miskolci hóügyelet fogadja a bejelentéseket a 06/70 685-2000 telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu email-címen.