Hajdú-Bihar

2011.07.29. 21:01

Vízmentesítik a nyilvános vécét Debrecenben

Debrecen - Komótosan haladnak a tíz éve felújított illemhelynél a munkálatok.

Debrecen - Komótosan haladnak a tíz éve felújított illemhelynél a munkálatok.

Hetekkel ezelőtt kezdték meg a díszburkolat felszedését a sétatér Csapó utca felőli részén, a nyilvános vécé mellett. Azóta kisebb nagyobb intenzitással folyik a munka a lezárt területen, az arra járók csak találgatják, vajon mi készül ott.

Mint Scheffer Attila városépítési osztályvezetőtől megtudtuk, a 2001-ben felújított illemhelyiség vízmentesítését készíti elő az egykori kivitelező jogutódja. Akkor 10 éves garanciát vállalt a cég, s ennek lejárta előtt érvényesíti az önkormányzat a szavatossági jogát. Mivel a sok esőzés következtében a talajvíz jelentősen megemelkedett a belvárosban is, a vécét pincehelyiségében szivárgás jelentkezett. Egyrészt ezt szüntetik meg, másrészt leásva a padlószintig körbe dréncsövezik, hogy a vizet elvezessék, és a felszínen is kialakítanak egy rácsos víznyelőt. Mindezzel augusztus 15-re kell végezniük. Valószínűleg ezért lehet pauzákat látni a kivitelezésben.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!