A hídfelújítás alatt pontonhíddal biztosítják az átkelést a Sajón Kesznyétennél

Akt.:
A hídfelújítás alatt pontonhíddal biztosítják az átkelést a Sajón Kesznyétennél
A hídfelújítás alatt pontonhíddal biztosítják az átkelést a Sajón Kesznyétennél - © Fotó: ÉM-archívum
Budapest – A honvédség által épített pontonhíddal biztosítják a Sajón való átkelést a kesznyéteni közúti híd felújítása idején.

Az erről szóló, hétfőn a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szövege szerint a pontonhíd a közút kezelőjével kötött megállapodás alapján legkésőbb május 31-ig áll majd a Sajón. Erre a kormány 114 millió forintot szán.

A kesznyéteni Sajó-hidat 1963-ban építették, felújítását idén augusztusban kezdték el. A felújítás során egyebek mellett kicserélik az aszfaltburkolatot, valamint elvégzik az acél-vasbeton teherhordó szerkezet korrózióvédelmét is.

-MTI-


Várhatóan november közepéig érvényes ez a helyzet
Kesznyéten - Már egy jó hónapja megkezdődött a kesznyéteni Sajó-híd felújítása. Jócskán látszik az előrehaladás, hiszen lényegében már csak a puszta betoncsík látszik az egykori hídból. A tervek szerint november közepén adják át a forgalomnak a teljes egészében megújuló hidat. Ráfért már A kesz...

Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között
Köröm - Huszonöt perccel rövidül a kerülőútvonal Tiszaújváros és Kesznyéten között. A Tiszaújváros és Kesznyéten közötti összekötő úton lévő Sajó-híd 2018. augusztus 1-től történt teljes szélességű lezárása óta a helyközi és távolsági buszközlekedésért felelős Észak-magyarországi Közlekedési Közp...