Helyi közélet

2011.10.22. 16:05

Hal és bor: Harcsafesztivál volt Tokajban

Tokaj- Sem az ízeke, sem a hangulatra nem lehetett panasz a halételek hegyaljai karenváján.

Tokaj- Sem az ízeke, sem a hangulatra nem lehetett panasz a halételek hegyaljai karenváján.Tisza-parti harcsapartit rendeztek szombaton Tokajban. Az őszi gasztrokultúrális rendezvényen nem csak a 15 szakács által 15-féle módon elkészített halételt, de ezekhez 15 -féle hegyaljai bort is kínáltak.

A rendezvényt a Rákóczi Pince és Udvarház teraszán és Tokaj főterén tartották meg, ahol a vendégek a nekik leginkább tetsző ételből kaphattak kóstolót. A színpadon egymást váltották a műsorszámok, de a legnagyobb attrakciót így is a különböző módokon elkészített halételek és a borok jelentették, amelyek kedvéért sokan hosszú sorokat is képesek voltak végigállni.

A legfontosabb alapanyag a harcsa volt, ebből főztek a csapatok: volt, aki a befűszerezett haldarabokat forró olajban kisütötte és salátaágyon kínálta, míg mások korhely halászlét vagy paprikást készítettek a harcsából. Nagy siker volt a főszervajjal, héjában sült krumplival kínált kemencében sült harcsafilének és az Öreg Pista bakonyi harcsájának is. Az egyik szakács, Pelsőczi László tárkonyos harcsát párolt savanyú káposztával készítette, míg Sike Ferenc és társa parázson sült betyáros keszeget kínált – ennek különlegessége az volt, hogy ki-ki magának süthette meg a nyársra húzott, beirdalt keszeget, amit aztán kedvére fűszerezhetett.

- ÉM-SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában