A hideg idő második áldozata – ismét Borsodban halt meg egy ember

Miskolc – Egy középkorú férfi az idei év hideg időjárásának második áldozata. A 45 éves miskolci férfi haláláról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság számolt be kedden délelőtt.

Mint ismert, múlt hét kedden egy 54 éves nő halt meg hasonlóan, Komjáti mellett bukkantak rá, kritikus állapotban. Az asszonyt kórházba vitték ugyan, de már nem tudták megmenteni az életét.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 16-an haltak kihűlés miatt. A különböző egyedi esetek vizsgálatakor a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű halálesetek, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját házaikban is haltak meg a hideg miatt emberek.

A rendőrség abban kéri az emberek segítségét, hogy ha úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon. Ettől függetlenül a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális ügy. A hidegebb időjárás beköszöntével több gondot kell fordítani azokra az emberekre, akik az utcán kényszerülnek élni, de azokra az idős emberekre is, akiknek bár van lakásuk, nehezen gondoskodnak magukról.

– Független Hírügynökség –


Hideglelés – kihűléses haláleset Miskolcon

boon | 2010.11.02 10:19
Egy középkorú férfi veszítette életét Miskolcon. A 45 éves férfi halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez a második ilyen eset az idei őszi-téli időszakban.

Kihűléses haláleset Komjátiban

boon | 2010.10.28 11:55
Komjáti – Egy középkorú nő veszítette életét Komjátiban. Az 54 éves nő halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez az első ilyen eset az idei őszi-téli időszakban.