A hiányosságokra hívták fel a figyelmet

Illusztráció
Illusztráció
Mezőkövesd – Mezőkövesden nem a magyar labdarúgásnak kívántak és kívánnak ártani.

Lapunkban megírtuk, hogy az MLSZ azért utasította el a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. fellebbezését, mert a gazdasági társaság beadványa elkésetten érkezett, továbbá az előírt határidőig a fellebbezési díjat nem fizette be. Így az MLSZ versenybizottságának elutasító határozata jogerőre emelkedett. A szövetség illetékes bizottságai tehát érdemben nem vizsgálták meg a mezőkövesdiek óvását, melyet arra alapoztak, hogy álláspontjuk szerint az újpestiek négy játékosukat is jogosulatlanul szerepeltették az Újpest FC – Kecskeméti TE-PM élvonalbeli találkozón.

Az óvás elutasításáról megkérdeztük Bocsi Annát, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft. ügyvezető igazgatóját, aki a honlapjukra az elnökségük nevében kitett közleményükre hívta fel a figyelmünket. Ebben ez áll: „A május 23-án, pénteken 16.05 órakor részünkre megküldött elutasító határozat ellen az MLSZ szabályzatai alapján május 25-én, vasárnap 14.00 óráig lett volna lehetőségünk fellebbezést benyújtani. Mindenki előtt ismert, hogy pénteken 16.00 óra után sem a banki utalásnak nem tudtunk megfelelni (mivel utalásra csak munkanapokon 16.00 óráig van lehetőség), sem pedig annak, hogy május 25-én vasárnap 14.00 óráig beadványunkat eljuttassuk az MLSZ részére. A postai kézbesítés május 28-án, szerdán történt, melyre a határidő betartásával 2014. május 30-án beadtuk a fellebbezést, a fellebbezési díj átutalását követően. Magyarországon nincs még egy olyan hatóság, ahol nem a postai kézbesítés számít a határidő számítása tekintetében, hanem az elektronikus levél kiküldésének napja. Az UEFA-hoz nem fordulunk tekintettel arra, hogy a magyar labdarúgásnak nem kívántunk és kívánunk ártani! Célunk nem a versenytárs labdarúgó csapatok, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség elleni támadás, hanem a szabályok betartatása mellett történő fellépés volt, amit a helyzetünkben bármely felelősen gondolkodó klub megtett volna. Az eljárás eredményeként bízunk benne, hogy legalábbis a szabályzatok hiányosságára és a pályán egyenlő esélyek biztosítására felhívtuk a figyelmet.”

Tizenöt kiszemelt

Az ügyvezető igazgatót ismét „szembesítettük” az NB I-ből kiesett csapatuk néhány játékosáról terjedő hírekről, mire Bocsi Anna ezt válaszolta:

– Náluk eddig egyetlen játékos sem jelentette be távozási szándékát és klubunkat sem kereste meg senki átigazolási ügyben.

A teljes cikk a pénteki Észak-Magyarországban olvasható.

ÉM-KTSporthírek