Helyi közélet

2016.08.25. 09:37

Mackó

<strong><em>Gólyatáborba utazik a fiunk vagy a lányunk. Azt hisszük, hogy milyen jó lesz ott neki, mert megismeri a leendő csoporttársait, az egyetememet, az oktatást, az oktatókat. Megtanulja, hogy vegye fel a tantárgyakat, hol van a tanulmányi osztály, a könyvtár, a sportpálya. Közben pedig jól érzi magát, nagyszerűen szórakozik. A hírek szerint azonban nem lehetünk egészen nyugodtak, mert a néhány évvel ezelőtti gólyatábori botrányok ellenére még mindig előfordulnak durva beavatási ceremóniák. Ezeken legfőképp az alkohol, a szexualitás, a megalázás dominál. </em>Hegyi Erika jegyzete.</strong>

Gólyatáborba utazik a fiunk vagy a lányunk. Azt hisszük, hogy milyen jó lesz ott neki, mert megismeri a leendő csoporttársait, az egyetememet, az oktatást, az oktatókat. Megtanulja, hogy vegye fel a tantárgyakat, hol van a tanulmányi osztály, a könyvtár, a sportpálya. Közben pedig jól érzi magát, nagyszerűen szórakozik. A hírek szerint azonban nem lehetünk egészen nyugodtak, mert a néhány évvel ezelőtti gólyatábori botrányok ellenére még mindig előfordulnak durva beavatási ceremóniák. Ezeken legfőképp az alkohol, a szexualitás, a megalázás dominál. Hegyi Erika jegyzete.

Csak egy megdöbbentő példa: mint kiderült, két évvel ezelőtt az egyik budapesti egyetem gólyatáborában az elsőéveseknek egymás hátsójából kellett mackósajtot nyalniuk.

Jó lenne magyarázatot találni, hogy mire jók az ilyen megaláztatások. A pszichológus szerint az alkoholos befolyásoltság és a közösségi hajtóerő okozhat szélsőséges eseteket. A gólyák pedig azt állítják, bár nem kötelezőek ezek a feladatok, de nem akarnak bénának látszani, hát inkább megcsinálják. Ne feledjük, a gólyatáborokban a jövő értelmiségi rétege nyalja a mackósajtot. És ha ezt most megteszik tiltakozás nélkül, mire vehetők majd rá néhány év múlva?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában