ERDON Helyi hírek

2007.10.22. 10:21

RMDSZ kampányindító a Partiumban

<p>Nagyvárad - Vasárnap este, Csíkszereda és Marosvásárhely után a Nagyváradi Állami Színházban tartotta partiumi kampányindító rendezvényét vasárnap este az RMDSZ. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/A%20szomszedneni%20produkcios%20iroda.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Marko%20Bela%20kampanynyito%20beszede.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Biro%20Rozalia%2C%20EP-kampanynyito.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

Az európai parlamenti (EP) választások kampánysorozatának keretében érkeztek Nagyváradra az RMDSZ EP választási listájának tagjai valamint Markó Béla az RMDSZ elnöke és a szövetség más vezető politikusai, akiket házigazdai minőségben köszöntött Szabó Ödön, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke. Szabó Ödön rövid beszédében arra figyelmeztetett, hogy száz évvel ezelőtt dicsőség volt magyar politikusnak magyar politikussal vitázni, és aztán az elvégzett munka eredményét várva megpihenni, ezzel szemben ma az erdélyi magyar politkusok csak az egység mellett dönthetnek. Markó Béla, az RMDSZ elnöke beszédében "legyűrhetetlennek" nevezte Biharországot, mely az elmúlt korszakokban példát mutatott más erdélyi régióknak helytállásból, az identitás megtartásából. Frunda György, az RMDSZ EP-választási listájának vezetője bevallotta, hogy jobban szerette volna, ha az RMDSZ EP-jelöltlistán Markó Béla és Tőkés László lett volna az első illetve a második helyen, mert ez az egység szimbóluma lett volna. – Mi mindent megtettünk a közös listáért, nem rajtunk múlott, hogy az mégsem jött létre – hangsúlyozta Frunda. Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere, EP-képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy az erdélyi magyarság történelmi felelősségvállalás elõtt áll „ezért nem mindegy, hogy kik mennek el Brüsszelbe hallatni az erdélyi magyarság hangját.”

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!