A hétvégén kezdődik a Család Lovardája programsorozat

Országszerte száz lovas létesítmény várja a vendégeket bemutatókkal és jelentős kedvezményekkel április 14. és 22. között a Család Lovardája programsorozatban. A Magyar Turizmus Zrt. idén meghirdette a Zöldturizmus Évét, amellyel a többi között a lovaglást szeretnék népszerűsíteni.

Az ország száz lovaradájában jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat szombattól. A Család Lovardája programban résztvevő létesítmények április 14-26 között a lovas szolgáltatások mellett a szállás díjából is 50 százalékot elengednek. Az érdeklődők kipróbálhatják a futószáras, terep- és túralovaglást és a fogathajtást, de lesz lovardai oktatás, pónilovaglás és több helyen lovas bemutatókat is tartanak. A Család Lovardája programban résztvevő létesítmények listája a Magyar Turizmus Zrt. honlapján, a www.itthon.hu internetes oldalról tölthető le.

A Család Lovardája rendezvény része a Zöldturizmus Évének, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. egy hónapja hirdetett meg 2007-re. Ez azt jelenti, hogy idén a természetjárást, a nemzeti parkokat, a kerékpározást, a vízi- és lovasturizmust népszerűsítik a környezettudatosság hangsúlyozásával. Ennek a tematikus évnek a része a Család Lovardája program is, amellyel arra szeretnék ráirányítani a figyelmet, hogy ez a sport és szabadidőtevékenység a közhiedelemmel ellentétben nem a gazdagok kiváltsága. A lovaglás elérhető és a nyári lovas táborok sem kerülnek többe, mint bármely más egyhetes üdülés, vagy tematikus tábor.

A Magyar Turizmus Zrt. idén számos, ingyenes kiadvánnyal segíti a zöldutazókat, ezek közül a Lóháton címűből a hazai lovas létesítményekről és szolgáltatásaikról lehet tájékozódni. A kiadványokat a turisztikai rendezvényeken és a helyi képviseleteken, a Tourinform irodákban lehet beszerezni.Sporthírek