Belga Nagydíj

2019.08.31. 19:24

Gyász: az FIA megerősítette, elhunyt Anthoine Hubert

Halálos balesetet szenvedett a belgiumi Spa-Francorchamps-ban, a Forma-2-es sorozat szombati versenyén.

French driver Anthoine Hubert of English team BWT Arden drive her single-seater during the 90th edition of the Monaco GP, 6th stage of the Formula 1 world championship, in Monaco-Ville, Monaco (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto)

Forrás: AFP

Fotó: NurPhoto

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az F2-es Belga Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő 22 éves Anthoine Hubert életét nem tudták megmenteni, még a pályán belehalt a sérüléseibe – írja a Nemzeti Sport.

Az F2-es spái verseny második körében Anthoine Hubert az Eau Rouge-ban nekicsapódott a gumifalnak, majd a pálya felé sodródó autóját Juan Manuel Correa teljes sebességgel eltalálta, aminek következtében a francia autója kettétört.

A balesetbe további versenyzők is belekeveredtek: Giuliano Alesi a Kemmel-egyenesnél parkolta le a kocsiját, csapattársa, Ralph Boschung defekttel hajtott vissza a bokszba, míg Marino Sato a saját lábán hagyta el a helyszínt.

 

A versenyt az eset miatt azonnal megszakították piros zászlóval, miközben számos mentőautó jelent meg a kanyarnál. Nem sokkal később aztán a versenyirányítás jelezte, nem is indítják újra a futamot.

Az FIA közleménye szerint Anthoine Hubert életét nem tudták megmenteni, 18.35 órakor a pályán elhunyt a 22 éves versenyző. Juan Manuel Correa állapotát stabilizálták, és a liege-i kórházba szállították.

Az 1996. szeptember 22-én született versenyző profi pályafutása 2013-ban kezdődött, első évében rögtön meg is nyerte a francia F4-es bajnokságot. Ezt követően versenyzett a Formula–3-ban, majd 2018-ban megnyerte a GP3-as bajnokságot. A Formula–2-ben a BWT Arden 2019-ben debütált, két versenyt pedig meg is nyert: Monacóban és Franciaországban intették le elsőként.

Az F2-ben legutóbb éppen tíz éve, 2009-ben történt halálos baleset, akkor a Formula–1-es világbajnok John Surtees fia, Henry Surtees halt bele a fejsérülésébe, miután fejen találta egy leszakadó kerék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában