A héten itt is elkezdődik a „szúnyoggyérítés”

Akt.:
A héten itt is elkezdődik a „szúnyoggyérítés”
A héten itt is elkezdődik a „szúnyoggyérítés”
Borsod-Abaúj-Zemplén – Idén június 23-án, kedden vette hivatalosan kezdetét a központi szúnyoggyérítési (szúnyogirtási – a szerk.) program. Fontos tudni, hogy az időjárás befolyásolhatja a kivitelezést, ezért az ütemtervek az időjárási körülmények függvényében változhatnak.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyog­gyérítést, illetve a kiemelt turisztikai helyszínek a Magyar Turizmus Zrt. támogatását is kérhetik ilyen munkálatokhoz. Az önkormányzatoknak idén is van lehetősége jelezni, ha településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak. A bejelentést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok ügyfélszolgálati elérhetőségein tehetik meg.

Naplementekor és este

Az érintett területeken a méhészek időben értesítést kapnak. A légi kivitelezés az esti órákban történik, míg a földi kijuttatást naplementekor kezdik, hogy a szúnyoggyérítés hatékony legyen és minél kisebb kockázatot jelentsen a méhekre. A vállalkozók a gyérítéshez kizárólag olyan szereket alkalmaznak, amelyeket az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyezett.

ÉM-SZB