A Hernád-parton jaj de jó!

Veszelocszky Márk gyermekeivel, vendég a kempingben.
Veszelocszky Márk gyermekeivel, vendég a kempingben. - © Fotó: Ádám János
Pere – Egyre többen fedezik föl a Hernádot, ahol fürödni, horgászni és vízitúrázni is lehet.

Vajon hogy érzik nálunk magukat a messziről jött turisták? Erre voltunk kíváncsiak, amikor ellátogattunk a perei Hernád-Party Camping és Üdülőházba.

Nem volt szerencsénk, mert mire odaértünk, a szegedi vendégek már elutaztak, egy főváros környéki család még aludt, de azért mégis sikerült beszélgetni egy családdal, akik Budapestről érkeztek.

Barátok nyomán

Veszelovszky Márk feleségével és két kisfiával töltött néhány napot a Hernád partján.

– A barátaink idejárnak minden évben, ők hívtak bennünket. Kajakoztunk, horgásztunk, körülnéztünk a környéken – sorolja Márk. Négyéves kisfia, Ábel gyorsan hozzáteszi, szerinte a horgászás volt a legérdekesebb és a tegnap esti focizás, amikor 17 gyerek rúgta a bőrt a kempingben.

Márk azzal folytatja, hogy körülnéztek a szomszédos településeken is.

– Mindegyiknek megvan a maga romantikája – fogalmazott. – Egyedül az volt a szokatlan, hogy vidéken nem úgy tartanak nyitva az üzletek, mint otthon. Pesten, ha este 8-kor kell valami, leugrok a boltba, itt viszont 20 percre van a legközelebbi bolt. De összességében azt tudom mondani, hogy ez nagyon szép és jó hely, csak ajánlani tudom mindenkinek – szögezi le az édesapa.

Egyre több külföldi

A kemping ügyvezetőjének feleségétől, Golovics Györgynétől megtudjuk, a Hernád-parti kemping a vízitúrázók kedvenc helye. Részt vehetnek szervezett túrákon, de egyénin is. A tavasz és az ősz a céges bulik időszaka, a nyár pedig a turistáké. Egyre több külföldi vendég fedezi fel a Hernád menti településeket és a folyó adta természeti szépségeket.

– A hollandok a legjobb kempingezők, mert ők tekintettel vannak a kemping többi lakójára is. De sokan jönnek Finnországból, Észtországból és Fehéroroszországból. Utóbbiak Bulgáriába igyekeznek, csak nálunk pihennek meg egy napra. Visszatérő vendégeink egy lengyel házaspár, akik a gyermekeikkel érkeznek minden évben, imádják ezt a helyet. Itt van a főhadiszállásuk, és innen kirándulgatnak mindenfelé – sorolja Golovics Györgyné.

ÉM-HE