A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló

A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló
A Hernád partján támadt rá egy eltévedt férfira a fiatalkorú felsődobszai rabló - © Fotó: police.hu
Encs, Felsődobsza, Hernádkércs, Szikszó – A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a fiatalkorú fiút, aki a Hernád folyó partján rátámadt egy eltévedt férfira.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse egy 16 éves felsődobszai fiatalemberrel szemben.

hernad5

A gyanúsított 2017. május 20-án 20 óra körül Hernádkércs külterületén felajánlotta segítségét egy a távolsági buszról rossz helyen leszálló, eltévedt fiatalembernek, akit a Hernád folyó partjára csalt. Itt erőszakkal elvette a sértett pénzét és mobiltelefonját.

hernad2

Dulakodás közben a telefon kijelzője berepedt, amit a támadó számon is kért az áldozattól, majd az elkövető az értékekkel együtt elmenekült a helyszínről.

hernad3

A bejelentést követően a rendőrök 24 órán belül azonosították, elfogták, majd a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiatalembert, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

hernad4

A Szikszói Rendőrőrs a bűnügyi őrizetbe vett fiatalkorú fiúval szemben előterjesztést tett előzetes letartóztatásnak ügyészi indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –