A helyi közösséget szeretnék megerősíteni Miskolcon

Miskolc – Uniós forrásból nyert támogatást a Jókai Lakótelep közösségi életének fellendítésére a Háromkő Egyesület, melynek elnökétől, Jenei Pétertől megtudtuk, azért pont ezt a városrészt szeretnék felvirágoztatni, mert ismerik a környéket, ők karolták fel anno az I. világháborús 7-800 sírt magába foglaló régi temető ügyét is.

Újabb akciójuk során a városrész lakóinak identitását, helyi kötődését szeretnék erősíteni úgy, hogy az itt élőkkel egyeztetnek és közösen szervezkednek, olyan programokat hívnak életre, melyektől jobb lesz itt élni.

A háromalkalmas konzultációra nem érkeztek túl sokan, de az a 20-30 fős, minden korosztályt reprezentáló társaság igen aktív volt, számos ötletet felvetett. Az idősebbek egészségmegőrző programokat szeretnének, a középkorúak közös főzéseknek, bográcsozásoknak örülnének, a nagycsaládosok szeretnék, ha gyakran pingpongoznának a lakók, és sokan emlegették a korábbi juniálisokat, a lakótelepi napokat is.

Jenei Péter az Észak-Magyarországnak elmondta, az ötletelés során az is felmerült, hogy helytörténeti kutatást folytassanak, de jelenleg csak az igényfelmérés fázisán vannak túl, a hároméves program valójában szeptemberben indul.

– JA –