Friss hírek

2008.11.03. 16:53

Tiszafüredi buszbaleset: eggyel nőtt a súlyos sérültek száma

<p>Eggyel nőtt a tiszafüredi buszbaleset súlyos sérültjeinek a száma, ugyanis egyiküknél a Debreceni Kenézy Kórházban elvégzett CT-vizsgálaton elváltozást találtak. A rendőrség adatai alapján egyébként összesen 29 ember sérült meg a hétfő reggeli, tiszafüredi buszbalesetben. A többségében diákokat szállító, menetrendszerinti busz egy kamionnak ütközött neki. A balesetben egy 17 éves fiú meghalt.</p>

A Debreceni Kenézy Kórházba eredetileg két beteget vettek fel, majd érkezett két újabb, egyiküket combnyaktöréssel vitte mentőhelikopter Karcagról Debrecenbe. Az egyik könnyű sérültnél hétfőn nap közben Computer Tomográfos vizsgálatot végeztek, ami után sérülését átminősítették súlyossá.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a súlyos buszbaleset hétfő reggel nem sokkal fél nyolc után történt a 34-es főúton Tiszafüred és Tiszaigar között. Egy többségében diákokat szállító, menetrendszerinti - Tiszafüred felé tartó - busz hátulról nekiütközött egy álló kamionnak. A balesetben egy 17 éves tiszaigari fiú meghalt.

A sérültek mentése, ellátása, a baleset helyszínelés, illetve műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt a 34-es számú főút ezen szakaszán, amely délután három óra előtt oldottak fel.

Az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti közlekedési baleset okozása miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!