A Hell szikszói premierje

A Hell szikszói premierje
A Hell szikszói premierje
Szikszó – A modern töltősor óránként – akár 0-24 órás üzemmódban is – 48 ezer dobozt tud megtölteni.

Nagy várakozás előzi meg a Hell szikszói premierjét.  Lassan a befejezéshez közeledik a Hell Energy Magyarország Kft. 4,5 milliárd forint összértékű beruházása Szikszó határában. A 11 hektáros zöldmezős beruházás során egy csúcstechnológiát képviselő töltőüzemet hoznak létre, amelyhez egy 6000 négyzetméteres logisztikai központ is épül majd. A régió egyik legjelentősebb beruházásának projektvezetője, Tarsoly Elemér  az Észak-Magyarországnak elmondta, hogy jelenleg a berendezések vizes próbája zajlik. A modern, számítógéppel vezérelt gépek Németországból érkeztek, a német Krones cég munkatársai 36 kamionnyi gépet szereltek össze „legoszerűen”. Mind kapacitását, mind technológiáját tekintve ez az üzem egyedülálló lesz az üdítőital-gyártásban Magyarországon.


Professzionális gépsor

A bejárás során képet kaptunk arról, hogyan is készül majd a Hell üdítőital  Szikszón.  A cég a megfelelő mennyiségű vízellátás biztosításához több kutat fúrt az üzem területén, amelyek ásványvíz minőségű alapanyaggal látják el a palackozóüzemet.  Egy külön konyhai részben szigorú egészségügyi követelményeknek megfelelő módon készítik el a sűrítményt, amely tartályokba kerül. Azután ezekből a tartályokból jut majd a nedű a palackozás során a dobozokba.  A látogató számára lenyűgöző, hogy a gépsor szinte emberi beavatkozás nélkül palackoz. A 64 töltőfej óránként 48 ezer dobozt tölt meg. A vállalat előzetes felmérése alapján műszakonként 6-7 ember dolgozik majd a töltőüzemben. A többségük magasan képzett, diplomás gépkezelő, hiszen a  Krones gépsor informatikai vezérlésű, komoly szaktudást igénylő berendezés. A Hell Energy választása többek között azért esett a német professzionális gépsorra, mert ez a berendezés képes a Hell teljes energiaital termékpalettájának töltésére, ellentétben az eddigi külföldi bértöltő gépekkel. Az üzemben a következő három évben csak alkoholmentes italokat készítenek.

„2008-ban született meg az a tulajdonosi döntés, melynek értelmében a Hell Energy Magyarország Kft. a hazai és nemzetközi piacot ellátó  termelésének döntő hányadát Magyarországra helyezi át” – jelentette ki Szabari József, a Hell Energy Magyarország Kft. régióigazgatója.  „A 4,5 milliárdos összértékű, részben uniós pályázatok felhasználásával megvalósuló beruházás keretében egy világszínvonalú, igen modern palackozó gépsorokkal felszerelt üzemcsarnok és raktár épül meg  Szikszón. A cég  több pályázaton nyert el részben az Európai Unió, részben a Magyar Állam által finanszírozott vissza nem térítendő támogatást, amelyet a beruházás megvalósítása során használ fel. A támogatás összege több mint 1,1 milliárd forint, melynek felhasználására a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) és az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatain szerzett jogosultságot a Hell Energy.

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő piacvezető Hell energiaital gyártása eddig külföldön történt, hiszen Magyarországon nem volt olyan üzem, illetve technológia, amely a kiskereskedelemben értékesített kiszerelések mindegyikét tudta volna tölteni. A német Krones cégtől rendelt fémdobozos töltősor tavaly november közepén érkezett meg az üzembe, ahol már befejeződött a gépsor összeszerelése, jelenleg a próbaüzem tart. A fémdobozos töltést várhatóan 2011. első negyedévében indítjuk. A vadonatúj üzemcsarnokban összesen három töltősor fér el, a tervek szerint a második gépsor PET palackok töltésére lesz alkalmas, a harmadikról pedig még nem döntött a cég menedzsmentje. A beruházás jelenleg felvázolt ütemezése egyelőre maximálisan fedezi a piacok ellátásához szükséges termelést, ugyanis a technológia az üdítőital piacon egyedülálló kapacitást tud biztosítani. A modern töltősor óránként – akár 0-24 órás üzemmódban is – 48 ezer dobozt tud megtölteni. Az expanzió akkor kerül majd szóba, ha a bővülő nemzetközi piacok ellátása ezt igényli” – fogalmazott Szabari József.

A márka 2006 áprilisában Magyarországon született. A családi vállalkozásként induló Hell Energy Magyarország Kft. termékei először Magyarországon kerültek bevezetésre, de a vállalat kitűnő  exportstratégiájának köszönhetően ma már a világ 24 országában érhetőek el, és ez a szám folyamatosan növekszik. Hazánkban 2009-ben piacvezető pozíciót ért el, amit napjainkig sikerült megőriznie, jelenlegi piacrésze 15 százalék. A Hell Energy célja, hogy az elkövetkező két évben a nemzetközi piacon is meghatározó szereplővé váljon, Romániában már jelenleg is erős második pozíciót birtokol a márka. Értékesítési volumenében az elmúlt két évben 147 illetve 155 százalékos növekedéssel büszkélkedhet. A szikszói beruházás a modern technológiának köszönhetően fedezi a hazai és nemzetközi piacok kiszolgálását biztosító  termelést, így a Hell Energy nem tervezi a gyártókapacitás  további bővítését. „A Hell Energy értékesítési tevékenységének teljes körűségét az is jól szemlélteti, hogy a Hell energiaital numerikus disztribúciója (ami azt jelenti, hogy az értékesítési pontok nincsenek forgalom szerint súlyozva) már 65 százalékos, ami több mint bármelyik másik energiaitalé a magyar piacon, de bizonyos prémium kólatermékeket is leköröz” – érvelt a cég régióigazgatója.


Több újdonság

„A Hell Energy 2010-ben is több újdonságot vezetett be nagy sikerrel. A fémdobozos termékpalettát az új, 355 ml-es kiszereléssel bővítettük, és bevezetésre került az új 500 ml-es PET palackos Hell energiaital is. Természetesen 2011-ben is készülünk újdonsággal, de erről egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy nagy durranás lesz… A szikszói palackozóüzemet a sikeres próbaüzem és az üzemszerű termelés beindítása után ünnepélyesen adjuk majd át tavasszal. Az üzemben minden az előzetes tervek és a pályázatokban meghatározott időzítés szerint halad. A március végére, április elejére tervezett megnyitó ünnepség jelenleg szervezés alatt áll, annak részleteiről a cég tulajdonosai és menedzsmentje folyamatosan egyeztet. Amint a végleges megállapodások megszületnek, természetesen nyilvánosságra hozzuk a részleteket is!” – mondotta végezetül Szabari József.  

ÉM-BGy

Már “öltöztetik” a Hell üzemét

11/23/2010 boon.hu | Miskolc, Szikszó – Megérkezett Németországból a legmodernebb technológiát képviselő palackozó gépsor a miskolci székhelyű Hell Energy Magyarország Kft. Szikszó határában épülő új gyárába – tudatta az Észak-Magyarországgal a társaság.

A Playmate lányok esete a Hell járgányaival

boon | 2011.01.13 13:36
Testi épségüket sem kímélték 2010 Playmete-jei, amikor meglehetősen szokatlan körülmények között pózoltak a Hell 2011-es naptárához. Nánási Pál a legvadabb kocsikat és a legjobb csajokat fotózta a Hell naptárához.

HELL partikoktélok: veszélytelen élvezet

boon | 2010.12.27 16:40
A Hell Vodka és Hell Whisky koffein és taurin nélkül megoldást jelentenek a kevert italok okozta problémákra.