A hazai kortárs képzõmûvészet legjobbjai a REÖK-ben

Százöt alkotást válogatott be a szakmai zsûri a szegedi Regionális Összmûvészeti Központban (REÖK) megrendezendõ XIII. Táblaképfestészeti Biennálé felhívására beérkezett mûvek közül. A nyár egyik kiemelkedõ képzõmûvészeti eseménye május 15-én nyílik a csongrádi megyeszékhelyen. A kortárs magyar festészet sokszínû keresztmetszetét adja, többek között olyan alkotókkal, mint Konkoly Gyula, Vojnich Erzsébet, Aknay János, Fehér László, Kicsiny Balázs, Keserü Ilona és Karátson Gábor – tájékoztatták a Független Hírügynökséget a szervezõk.

Több mint 350 alkotás érkezett be a REÖK-ben május 15-tõl látható XIII. Táblaképfestészeti Biennálé felhívására. A szakmai zsûri 105 alkotást választott ki. A nyár egyik legnagyobb múltú képzõmûvészeti seregszemléjére mindenféle stílusban adtak be mûveket a jelentkezõk: a figuratív és nonfiguratív alkotások ugyanúgy megjelennek, mint a lírai absztrakt, vagy a fotó- és hiperrealista mûvek.

Olyan országosan ismert festõk képeit nézhetik meg a REÖK látogatói, mint Konkoly Gyula, Szüts Miklós, feLugossy László, ef Zámbó István, Karátson Gábor, Csurka Eszter, Keserü Ilona, Dréher János, Aknay János, Fehér László és Wächter Ákos. A kiállítás július 11-ig látogatható.