Helyi közélet

2010.06.28. 16:00

Fertőszentmiklósi családok nyaraltatnak árvízkárosultakat

<p>Edelény, Fertőszentmiklós - Árvízkárosult gyerekek nyaralnak hétfőtől egy hétig fertőszentmiklósi családoknál. A pótszülők gondoskodnak az esti időtöltésről és az ellátásról, míg az önkormányzat a napközbeni programokat szervezi. Két turnusban így ötven edelényi gyerek nyaral együtt a helyiekkel a napközis táborában.</p>

25-25 edelényi gyermek nyaralhat két turnusban Fertőszentmiklóson. Az árvízkárosultakat helyi családok fogadják be, akik gondoskodnak a gyerekek ellátásáról és az esti időtöltésről. Napközben pedig saját gyerekeikkel együtt táboroznak a rászorulók.

Ferenczi Tünde, az egyik "örökbefogadó" szülő elmondta: három fiúk mellé két edelényi gyermeket fogadtak be. Mint mondta mindenképpen szerették volna támogatni a bajba jutott családokat, de pénzt nem tudtak adni, az önkormányzat ötlete viszont kapóra jött.

Horváth Tibor polgármester szerint bár pénzt is gyűjtenek az árvízkárosultaknak, úgy érzik ez az anyagi segítségnél is többet ér. Az itt táborozó edelényi gyerekek ugyanis idén biztosan nem jutottak volna el nyaralni. Az árvízkárosultak mellett a táborozók között olyanok is vannak, akik jutalomként kapták az üdülést, annyit segítettek ugyanis a védekezésnél.

A gyerekeket a táborban játék, kézműves foglalkozás, sport és kirándulás várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában