A hatóságok nyomására bezárta szexhirdetési oldalát a a Craigslist

Bezárta erotikus hirdetési szekcióját vasárnap a Craigslist. A világ az egyik legnagyobb hirdetési oldala korábban azt írta ki a hatóságok által folyamatosan támadott oldalra, hogy cenzúrázott, most viszont már egy fekete négyzet látható a figyelmeztetésnek szánt felirat helyén.

A lépést azután hozta meg a Craigslist, hogy több amerikai állam ügyészei kijelentették: nincs elég és megfelelő védelem az illegális, a prostitúciót serkentő hirdetések ellen a portálon. Egyelőre nem tudni, hogy az erotikus oldal bezárása ideiglenes vagy végleges.

A Craigslist-et azután kezdték megint támadni a hatóságok, hogy augusztusban öngyilkos lett egy volt orvostanhallgató, aki a bírósági tárgyalására várt, mert megölt valakit, akivel a hirdetési oldal erotikus részlegében ismerkedett meg. A hatóságok szerint a Craigslist is felelős a prostitúció online felfutásáért.

Mint sok más ingyenes internetes oldal, a Craigslist sem kontrollálta régebben a felhasználók adatait. 2008-ban azonban a nagy nyomás hatására változott a helyzet, és kötelezővé tették a belépőknek a regisztrációs díjat valamint egy élő telefonszám megadását. Hónapokkal később bevezettek egy olyan technikát, amelynek révén szűrhetők a hirdetések, mielőtt felkerülnek az oldalra.

Ennyi azonban nem volt elég a hatóságoknak, amelyek szerint nem szűrni, hanem felszámolni kell az illegális szexhirdetéseket. Végül 17 állami főügyész nyomására a Craigslist a bezárás mellett döntött, amit a hatóságok közleményben üdvözöltek.