Friss hírek

2010.03.24. 10:24

Megkezdõdött a melegfelvonulás megzavarójának büntetõpere

<p>Szerdán megkezdõdött annak a fiatalembernek a büntetõpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, akit azzal vádolnak, hogy garázda magatartásával megzavarta a Meleg Méltóság Menetének résztvevõit.</p>

A XIV-XVI. kerületi Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2008. július 5-én délután Budapesten megrendezett Meleg Méltóság Menete elnevezésû rendezvény alkalmával a felvonulás ellen tiltakozó és az azt megzavaró tömeg egyik tagjaként a Városligeti fasor és Dózsa György út sarkán az RTL Klub ott forgató operatõrét meglökte, annak kameráját a földre rántotta és egy tartozékkal megdobta azt. Az operatõr sérülést nem szenvedett és a kamerában sem keletkezett kár, de az ügyészség szerint a vádlott magatartása olyan kirívóan, közösségellenesen erõszakos volt, hogy riadalmat kelthetett.

A szerdai tárgyaláson a garázdaság bûntettével vádolt 36 éves nyomdász szakmunkás, akit eddig 3 alkalommal ítéltek el már garázdaságért, nem ismerte el bûnösségét, azt mondta, a helyszínen járt mint nézelõdõ, de tagadta, hogy az operatõrrel konfliktusba keveredett volna. Hozzátette: "összevétesztenek valakivel".

A tárgyalás május 28-án tanúk meghallgatásával és a helyszínen készült felvételek bemutatásával folytatódik a PKKB-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!