Nagyvilág

2008.11.07. 11:42

Elrabolt újságírókat engedtek szabadon

<p>Elengedtek egy holland és egy belga újságírót pénteken. A holland riportert valószínűleg tálibok rabolták el egy hete, Afganisztánban. Belga kollégáját a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén hurcolták el a kormányt támogató Mai-Mai fegyveresek kedden.</p>

A holland újságíró egészséges - közölte a nőt alkalmazó belga P-magazine egy szerkesztője az AFP francia hírügynökségnek. A riportert múlt hét szombaton rabolták el, miközben az augusztusban tíz francia katonát megölő tálib csoportról gyűjtött információt.

A belga újságírót és három kongói kollégáját is pénteken engedték szabadon, ők most az ENSZ békefenntartók védelme alatt állnak - közölte a német Frankfuter Allgemeine Zeitung, amelynek nyolc éve afrikai tudósítója a belga férfi. Azt nem árulták el, hogyan szabadultak ki az újságírók.

A belga ,Thomas Scheent kedden rabolták el a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti határánál található Rutshuru város közelében - közölte csütörökön a belga külügyi szóvivő. A területen a héten heves harcok dúltak a lázadó Laurent Nkunda tábornokhoz hű fegyveresek, és a kormányt támogató milíciák között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!