A Harrods tulajdonosa tagadja a vádakat

Mohamed Al-Fayed, a Harrods londoni üzlet tulajdonosa tagadja a vádakat, és bízik benne, hogy a neve tisztázódni fog – közölte Katharine Witty, az üzletember szóvivője szerdán. Al-Fayedet molesztálási ügyben kérdezték ki egy londoni rendőrőrsön, ahova önként látogatott el. Az idén májusban benyújtott panasz szerint egy 16 év alatti lányt zaklatott valaki egy London központi részén lévő üzlethelyiségben. Az továbbra sem derült ki, hogy személyesen Al-Fayedet vádolja-e a lány.

A szóvivő kijelentette, hogy az egyiptomi üzletember önként ment be a rendőrségre, hogy a médiában megjelent állítást cáfolja. Kikérdezése kevesebb, mint fél óráig tartott – tette hozzá. Annak ellenére, hogy a szerdai találkozó tényét bizalmasan kellett volna kezelni, egy órával a vége után már több médium is beszámolt róla – mondta Witty.

A Mail on Sunday vasárnapi bulvárlap legutóbbi számában arról számolt be, hogy egy 15 éves lány “a Harrods egy meg nem nevezett vezetőjét” vádolja azzal, hogy erőszakkal megcsókolta. A lány állítása szerint édesanyjával vásárolt, amikor először találkozott a férfival, aki ekkor elkérte a telefonszámát, és később visszahívta az üzletbe. A bulvárlap most azt állítja internetes oldalán, hogy a tinédzser al-Fayed ellen nyújtotta be a panaszt.