Kultúra

2008.02.01. 13:42

Operabál 2008 - a romantika hercege péntek délután érkezik

<p>Péntek délután érkezik meg az idei Budapesti Operabál sztárvendége Richard Clayderman. A szombat esti rendezvényen egzotikus szépségeket is láthatnak a vendégek, Tanzánia és Vietnam szépe is elfogadta a 13. Operabálra a meghívását.</p>

A bál történetében először a sztárvendégek érkezését este fél nyolctól élőben közvetíti az RTL Klub.

Mesebeli Operabál - ez az idei rendezvény mottója. Éppen ezért esett a választás Richard Clayderman-ra, mondta el az Operabál háziasszonya a Független Hírügynökségnek. Korcsmáros Nóra hozzátette: "a romantika hercege" limuzinon, az est Hamupipőkéi pedig hintón érkeznek a bálba.

A 13. Operabált 48 pár táncos nyitja meg. A nyitótánc - Csajkovszkij: Anyegin-Polonéz keringője - koreográfiáját Jerniczky Sándor, az Operaház magántáncosa és koreográfusa készítette el és tanította be ebben az évben is.

Az Operabál történetében először idén fellép Mága Zoltán és zenekara, valamint a közönség hallhatja énekelni Kovácsházi Istvánt és Vizin Viktóriát is.

Mint minden évben, idén is a bál szerves része a gasztronómia. Elmaradhatatlan a libamáj, de a menüsorban többek között szerepel kapros fogas leveles tésztában sütve, pácolt lazacrózsa lazackaviárral, cukkini szőnyegen, és szarvasgerinc dióbundában.

Újdonság az is, hogy a rendezők hagyományteremtő szándékkal bevezetik a Box utcát. Az operabáli gyorsszervizben megigazítják a hölgyek frizuráját, sminkjét, összetűzik a sérült ruhákat, de kérésre a táncosok megfáradt lábát egy gyors talpmasszázzsal újjá varázsolják, tájékoztatott Kerényi Péter.

Korcsmáros Nóra elmondta még, hogy ebben az évben is több jótékonysági felajánlást tesznek az Operabál rendezői. A bál napján, egy órától a rászorulóknak Gundel-gulyáslevest osztanak a Blaha Lujza téren. Májusban pedig gyermeknapi műsort szerveznek a Fővárosi Állat-és Növénykertben.

Arra a kérdésünkre, hogy teltház lesz-e a 13. Operabálon, Korcsmáros Nóra elmondta: a jegyek 95 százaléka elkelt, de még bárki dönthet úgy, hogy részt vesz a hajnalig tartó rendezvényen.

Bővebb információ a Budapesti Operabálrólitt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!