Nagyvilág

2011.01.26. 09:53

Újabb tüntetésekre készülnek Egyiptomban

<p>A kormányellenes demonstrációk folytatására szólította fel az egyiptomiakat szerdán az egy nappal korábbi, több tízezer embert megmozgató tüntetéseket szervező ellenzéki csoport.</p>

Kedden több városban is ezrek tüntettek a kormány ellen. A tüntetések alatt három ember halt meg: egy rendőr és kettő tüntető.

Az "április 6. mozgalom" nevet viselő csoport a Facebookon nyilvánosságra hozott üzenetében felszólított mindenkit, hogy újra foglalják el Kairó főterét, pár órával azután, hogy a rendőrség feloszlatta az ott tüntető tömeget. Az ellenzéki csoport arra szólította fel az embereket, hogy addig ne hagyják abba a demonstrációkat, amíg "az egyiptomi nép követeléseit nem teljesítik".

Kedden több tízezer ember vonult az utcákra több egyiptomi városban is, hogy a kormány távozását követeljék. A demonstrálók az országot harminc éve irányító Hoszni Mubarak elnök lemondását, a szükségállapot megszüntetését valamint a minimálbér emelését követelték. Több mint harminc éve nem voltak ilyen sok embert vonzó tüntetések Egyiptomban.

Közben a Twitter mikroblog oldal üzemelője megerősítette a korábban megjelent híreket, hogy a weboldal blokkolva van Egyiptomban. Az oldal egyike volt azoknak a kommunikációs eszközöknek, amelyeket a tüntetések szervezésére használtak. A Twitter közlése szerint helyi idő szerint kedden délután hat óra óta nem lehet elérni az oldalt Egyiptomban.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!