A Hamász elengedte a német televíziónak dolgozó operatőrt

A palesztin Hamász vezette biztonsági erők elengedték a német ARD televízió múlt héten őrizetbe vett operatőrét – jelentette az AFP egyik, a szabadon bocsájtás látó újságírója csütörtökön. Savah Abu Szaifot szombaton vették őrizetbe több tucat másik emberrel együtt, egy hat halálos áldozatot követelő gázai robbantás után.

A 42 éves operatőr letartóztatására válaszul az ARD szerdán bejelentette, hogy bezárja gázai irodáját, amíg a Hamász nem engedi szabadon a tévést. A Gáza-övezetet irányító palesztin szervezet azzal gyanúsította az őrizetbe vett operatőrt, hogy köze volt az öt Hamász fegyveres és egy hatéves kislány halálát okozó, péntek esti gázai robbantásos merénylethez.

Az ARD elnöke, Fritz Raff közleményben követelte az operatőr azonnali szabadon bocsájtását, közölve, hogy az ellene felhozott vádak teljesen alaptalanok. A német csatorna egyik producere a gázai irodájuk bezárásról szóló bejelentésekor közölte: attól tartanak, hogy Abu Szaifot a fogság alatt megkínozhatták, mivel információk szerint kórházba szállították kezelésre.Sporthírek