A halál se tudta elválasztani a házaspárt

A halál se tudta elválasztani a házaspárt
55 év házasság után 1 perc különbséggel halt meg a házaspár.

Donald és Rosemary Dix több mint 55 évet éltek együtt. A pár az 1950-es években találkozott egy bálon, ahol szerelembe estek az első látásra. A 18 hónapos udvarlás során több száz levelet váltottak egymással, amiből megismerték és még jobban megszerették egymást. Megismerkedésük utáni 5. évben házasodtak össze, majd Cardiffban telepedtek le, ahol művezetőként és fodrászként dolgoztak. Két lányuk született, akiket itt nevelték fel. Elválaszthatatlanok voltak, és ez így is maradt egészen halálukig. A házaspár pár perc eltolódással halt meg.

Donald tüdőgyulladással küzdött, mikor otthonukba rosszul lett, és összeesett. Felesége észrevette, egyből a telefonhoz sietett és hívta a mentőket, akik kórházba vitték a férfit. Ekkor látta férjét utoljára. Lányaik Deryl és Jacqueline egyből a kórházba siettek, ahol közölték velük, hogy édesapjuk a kórházba szállítás közben életét vesztette. Ezután a lányok hiába próbálták értesíteni édesanyjukat, a szám folyamatosan foglalt volt, és nem értették, hogy édesanyjuk miért nem érkezett meg a kórházba. Ezt követően egyenesen szüleik otthonába siettek, ahol holtan találták édesanyjukat a földön, a telefon kagylóval a kezében. Valószínűleg azt követően esett össze holtan, hogy lányait értesítette apjuk állapotáról. Az egyik lány a Daily Mail brit hírportálnak elmondta: anyjuk a telefonba kétségbeesetten mondta, “és mi lesz velem édesapátok nélkül?”

Jacqueline szerint: “Nagy tragédia egyszerre elveszteni mind két szülőnket, de nagy szerencse, hogy ők nem tudták meg: szeretet párjuk már nem él.„

Deryl elmondta: “Szüleink elválaszthatatlanok voltak életükben, mindent együtt csináltak. És halálukban is elválaszthatatlanok maradtak.”

-MON-