A hajrát jobban bírta a Balatonfüred

A hajrát jobban bírta a Balatonfüred
Az utolsó tíz percben dőlt el a vendégek javára az szombat esti találkozó Mezőkövesden. 

Szoros csata, rengeteg gól, Papic és Frey parádéja az első harminc percben. A volt válogatott játékosokkal felálló Balatonfüred és az elmúlt hetekben rendkívül kellemes benyomást keltő Mezőkövesd igazi közönségcsalogató első félidőt vívott egymással a borsodi városban. Sokáig egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, bár feltűnő volt a házigazdák gyengébb védőmunkája, amit a rutinos fürediek szinte kivétel nélkül ki tudtak használni. Jobban állt a Füred, de Velky Mihály gárdája egy cseppet sem lehetett nyugodt, mert a Kövesd meccsben tudott maradni. Elsősorban a jobbszélső Papicnak köszönhetően, aki a posztjáról, befutásokból, indulásból és büntetőkből is „púpozta” Szathmári hálóját. A Balaton-partiak egy-két blokk után Pásztor révén könnyű gólokat lőttek, ezért 11-13-nál Rosta István időkéréssel próbálta meg rendezni a sorokat. A hajrára sikerült is, hiszen mínusz háromról zárkózott föl az MKC, ezzel teljesen nyílt maradt az összecsapás a második harminc percre.

Pedig jól kezdtek

Sőt a szünet után inkább a Mezőkövesdet jellemezte a lendület, hiszen előbb ledolgozta minimális hátrányát, majd a vezetést is átvették. Ekkor védekezésben is egy jobb periódust produkáltak a Rosta-legények, de a Füred a játékrész derekán új erőre kapott. Frey-jel továbbra sem bírtak a hazaiak, akik támadásban sokat hibáztak, és ezért súlyos árat kellett fizetniük. Néhány perc leforgása alatt ikszről öttel lépett meg a Balatonfüred, így fordultak a csapatok a hajrára. Az utolsó tíz percben a Mezőkövesdnek kapaszkodnia kellett volna ahhoz, hogy legalább pontot mentsen a végjátékban. Rohanósra fogták Papicék, de ezen az estén sokszor a szerencse is elpártolt tőlük. Hiába védekeztek határozottan, hiába blokkoltak, a lepattanó rendre a Füredhez került. Ebből pedig általában ziccereket lőhettek Tomborék. Nem is rontottak. Három perccel a vége előtt így is felcsillant némi remény a Kövesd előtt, hiszen 30-33-ra zárkóztak föl. A vendégek azonban két gyors átlövés góllal nyomatékosították, hogy ezen az est én ők a jobbak. 

Jegyzőkönyv
Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KC 30-36 (17-18)
Mezőkövesd, 800 néző. V.: Dobrovits, Tájok.
Mezőkövesd: Tóth K. – PAPIC (12), Bécsi (5), Fekete (5), Milicevic (1), Rácz (-), Juhász (-). Csere: Szabó P. (k), Bajorhegyi (2), MOLNÁR (4), Rosta (1), Padla (-). Játékos-edző: Rosta István.
Balatonfüred: Szathmári – TOMBOR (5), Kovács Gy. (3), Horváth R. (4), Kis Á. (-), Pásztor (5), FREY (11). Csere: Szabó I. (k), Lelkes (6), Salamon (-), Németh L. (1), Mohácsi (1). Edző: Velky Mihály.
Rosta István: – Ez a valóság. A jobbik csapat győzött, méghozzá megérdemelten. Jól jön a kéthetes bajnoki szünet, hogy egy picit visszaszálljunk a földre. Ebből is látszik, hogy az eddigi eredményeink egy kicsit túlzottak voltak. Ha a mi csapatunkból tizennégy emberből legalább tíz nem játszik kimagasló formában, akkor nincs esélyünk. Ma ez történt.
Velky Mihály: – Egy jól felkészített Mezőkövesdet tudtunk legyőzni, mert jobban bírtuk a hajrát. Több rutinos kézilabdázóval rendelkezünk, mint az ellenfelünk, ezt tudtuk ezen az estén kamatoztatni.