A hajráig nyílt volt a csata

A hajráig nyílt volt a csata
A Dab.Doclert fogadta pénteken este a Népkertben az MJJSE ob I-es hokicsapata.

Álomszerűen kezdődött a találkozó a Macik számára. A 9. percben Saluga néhányszor megforgatta a Bikákat, majd Strengell közvetítésével Cizek elé került a pakk és a védő biztos kézzel vágta azt a kapuba (1-0). Négy perccel később Strengell szólójából majdnem megszületett a második hazai találat is, a finn légiós azonban nem tudta becsapni Kiss T-t, a vendégek kapusát. Az első szünet előtti utolsó kettő percben Duschek igazolta jó formáját, egymás után hatszor avatkozott játékba dunaújvárosi gólhelyzetben.

Finom mozdulattal

 A második harmadot nagy elánnal kezdték a vendégek, akik nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Lendületük azonban pár perc elteltével alább hagyott és teljesen kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A közönség élvezte az iramot, a férfias küzdelmet, s a szikrázó feszültséget. A 30. percben a sportág nagykönyvébe illő jelenetet láttak a drukkerek: Tóth A. a támadóharmad elején finom mozdulattal kezelte le a korongot, majd kísérőjének szorításában csuklóból tüzelt, azonban balszerencséjére középre célzott, így az a Dab portásának zsákmánya lett.

A 37. percben sikerült egyenlíteni az ország második legjobb hokicsapatának, Kiss Á. közelről nem rontott (1-1). Ezután kettős emberelőnybe kerültek a sárga-feketék, jöttek is a lövések, de egyik sem akadt be. A harmadik húsz percben heroikus csata folyt a jégen a győztes gólért. Az 51. percben a vendégek előnyét mutatta az eredményjelző, a veszett fejsze nyelét azonban Cizek megfogta. Az 58. percben fórba került a Dunaújváros, amelyet kihasznált, végül pedig Macsweyn tette fel az i-re pontot az Acélbikáknak. Vasárnap a két gárda fordított felállásban Dunaújvárosban találkozik – 18.30-tól.

 

JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék JSE – Dab.Docler 2-4 (1-0, 0-1, 1-3)

Népkerti Jégcsarnok, 500 néző. V.: Halassy, Soós, Juhász.

MJJSE: DUSCHEK – LÁDA B., CIZEK 2, SALUGA (1), STRENGELL (1), Sijka, EGRI, Nagy G., Hajós, Popovics (1), Tóth A. (1), LÁDA P., Maklári, Fekecs, Petres, Urbán, Budai, Kállai, Dányi, Gyenes (k). Edző: Mayer Péter.

Dunaújváros: KISS T. – Pozsgai (1), Hegyi (1), MACSWEYN 2, KOROL (1), Magosi (1), Kiss D., Vargyas, GALANISZ (2), AZARI (2), KISS Á. 2, Lencsés, Tőkési, Borsos, Papp, SZILASSY, Orbán, Jonkl, Mestyán, Virág, Sevela (k). Edző: Jonathan Patrick MacCallum.

Kiállítások: 16, illetve 14 perc.

Mayer Péter: – A végére elfáradtunk. Felőrölt bennünket ez a nagy harccal telített hét. A szerencse ezúttal nem volt velünk, de emelt fővel veszítettünk. Vasárnap lehet javítani.

Jonathan Patrick MacCallum: – Nagyon boldogok vagyunk. Nehéz és szoros meccset nyertünk meg a harmadik harmadban. Jó volt az emberelőnyös játékunk, ráadásul az utolsó húsz percben jól védekeztünk és a támadó harmadban mélységben is ügyesen korongoztunk. Úgy érzem, hogy a hajrában mivel négy sorral játszottunk, erőnlétben a hazaiak fölé kerültünk.