A hajléktalanok integrációját segítő program indulhat hamarosan

Budapest – A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program indulhat hamarosan – közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

A tárca szociális ügyekért is felelős államtitkársága által jegyzett közlemény szerint a Lakhatási Munkacsoport keddi ülésén a hajléktalanok foglalkoztatási esélyeit növelő uniós programokról egyeztettek a résztvevők.

Ilyen uniós projekt volt 2007 és 2013 között a “Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerőpiaci integrációját segítő program” is, amely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében tovább folytatódik.

Mint megjegyezték, a hajléktalanoknak nemcsak a túlélést kell biztosítani, hanem segíteni kell a visszailleszkedésüket is, ezt támogatták azok az innovatív pályázatok, amelyek a foglalkoztatási esélyeiket növelik.

Hozzátették, hogy a kormány komplex intézkedéseket tett az elmúlt időszakban, amelyek túlmutatnak az alapvető létfeltételek biztosításán. Az intézkedések érintették a jogi szabályozást, a finanszírozást és a fejlesztési programokat is.

– MTI –