Friss hírek

2009.06.20. 09:29

Füstölő műszerek miatt kényszerleszállást hajtott végre Schwarzenegger gépe

<p>Kényszerleszállást hajtott végre péntek este a kaliforniai kormányzót, Arnold Schwarzeneggert szállító repülőgép. A politikus hivatalának tájékoztatása szerint a jármű pilótája füstöt észlelt a pilótafülkében, és ezért szakította meg az utat.</p>

Aaron McLear, a kormányzó szóvivője szerint az akcióhősből politikussá lett Schwarzenegger gépe mintegy tíz perccel azután tért vissza a földre, hogy kora este felszállt Santa Monicában. Mint mondta, a pilóta - miután füstszivárgást észlelt a pilótafülke műszerfala mögül - leszállási engedélyt kért, és végül biztonságban földre tette a repülőt a közeli Van Nuys repülőtéren.

A szóvivő hozzátette: a kényszerleszállás után a kormányzó elhagyta a gépet, és hazatért otthonába. "A személyzet kiváló munkát végzett, és a fedélzeten tartózkodók mindannyian sértetlenül és biztonságban értek földet" - mondta. McLear arra nem tért ki, mi okozhatta a füstöt, azt azonban kiemelte, hogy látható tűz nem volt a pilótafülkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!