A Hajdú-Bihar megyei választmány nem szavazott Kóka mellett

Az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei választmánya nem szavazott az elnökjelöltek támogatásáról, tehát választmányi ajánlás sem született egyik jelölt mellett sem – derül ki abból a közleményből, amelyet Giczey Péter megyei választmányi alelnök juttatott el a Független Hírügynökséghez. A közleménnyel arra a szombati hírre reagált, amely szerint a liberálisok Hajdú-Bihar megyei választmányának többsége Kóka János elnökjelöltet támogatta.

A tájékoztató szerint március 10-én az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei területi küldöttgyűlést tartott, amelynek vendége volt Kóka János elnökjelölt. A megválasztott küldöttek meghallgatták és megvitatták programját, de az elnökjelöltek támogatásáról nem szavaztak. A területi küldöttgyűlés legközelebb március 21-én ül össze, ahol Fodor Gábor elnökjelölt programját hallgatják és vitatják meg. Döntés március 31-én, az SZDSZ országos küldöttgyűlésén lesz – áll a közleményben.

Gadus István, a megyei választmány elnöke szombaton arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei választmánya Kóka János elnökjelöltségét támogatja. A Független Hírügynökség kérdésére a választmányi elnök vasárnap elismerte: félreérthetően fogalmazott. Hozzátette: a megyei küldöttek véleményét ismerve álláspontja továbbra is az, hogy többen támogatják majd március 31-én Kóka Jánost.