A gyümölcsfeldolgozóval új szintre léptek Trizsben

Átadták a gyümölcsfeldolgozót
Átadták a gyümölcsfeldolgozót - © Fotó: ME
Trizs – Átadták a falu gyümölcsfeldolgozó üzemét, a finomságok a jövőben kikerülhetnek a piacra.

A finom, házias Trizsi-ízek az elmúlt időszakban egyre jobban elterjedtek. A közfoglalkoztatás lehetőségeire épülő „márkanév” egy teljesen új szintre lépett, hiszen a faluban átadták azt a gyümölcsfeldolgozó üzemet, amely megnyithatja a piacot a helyiek előtt. A szörpökkel, lekvárokkal, befőttekkel eddigi számos vásáron, kiállításon képviselték magukat, mostantól azonban a minőség megtartása mellett lehetőség nyílik az előállított mennyiség növelésére. A trizsi üzem a szigorú szabályozásoknak minden szempontból megfelel, a benne rejlő lehetőséget pedig igyekszenek a lehető legjobban kihasználni.

A helyi asszonyok mosolyát is belecsempésszük az üvegbe.” – Mácsi Istvánné

A trizsiek mosolya

– Nagy lehetőség ez a falu számára, hiszen így nem csupán a környéken, hanem az ország távolabbi pontjain is megismerhetik, hogy mire vagyunk képesek – mondta Mácsi Istvánné, Trizs polgármestere. – Az elmúlt években sokat dolgoztunk azért, hogy idáig eljuthassunk. A termékeink jók, finomak, ízletesek, és a helyi asszonyok mosolyát is belecsempésszük az üvegbe. Talán ez a titka a Trizsi-ízeknek.

A gyümölcsfeldolgozó üzem avatása mellett a faluban élőknek további jó hír, hogy az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Kft. pályázatán is sikeresen szerepeltek a trizsiek. Ennek eredményeképp a jövőben hat fő foglalkoztatására is lehetőség nyílik a településen.

ÉM-ME