A gyűlöletkeltésnek nincs helye a stadionokban

Akt.:
A gyűlöletkeltésnek nincs helye a stadionokban
Miskolc – Lapunkban megírtuk, hogy a Szombathelyen rendezett Sopron Bank Haladás – Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgó mérkőzésen a vendégszektorban álló szurkolók közül néhányan rövid ideig egy drapériát emeltek a magasba, amelyen ez volt olvasható: “Dániel: hív a Duna vár a MÁV!” Minderről fotó(k) is készült(ek), amely(ek) bejárták az országos médiát.

A feliratot értelmezők közül ezt a legtöbben burkolt antiszemita véleményformálásnak titulálták.

Haladéktalanul

Megírtuk azt is, hogy az MLSZ vizsgálatot indított az ügyben. Felhívtuk, Borbély Zoltánt, az országos szövetség jogi- és sajtóirodájának vezetőjét, aki ezt mondta:

– Az UEFA és a FIFA állásfoglalása is egyértelmű: a gyűlöletkeltésnek, a rasszimusnak és a politikának nincs helye a stadionokban. Ennek szellemében Samu István vezérőrnagy, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke haladéktalanul vizsgálatot rendelt el, amelynek célja, hogy felderítse az eset körülményeit. Az Európai Uniós jogszabályok, a Sporttörvény és az MLSZ biztonsági szabályzata is kategórikusan tiltja a kirekesztő, a gyűlöletkeltő és a bármilyen politikai tartalmú transzparens stadionbeli kihelyezését. A vizsgálat befejeződése után természetesen tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

ÉM-KT


A DVTK elhatárolódik

Vasárnap közönségszórakoztató mérkőzésen maradt Szombathelyen pont nélkül a DVTK, ahol a vereség ellenére is megköszönte a játékot a kétszáz vendégszurkoló a diósgyőri labdarúgónak. A hírek mégsem erről szólnak – olvasható a dvtk.eu-n. 

Haladás – DVTK fotókon és videókon

A DVTK iránti szeretet miatt több száz kilométer sem jelentett akadályt a legfanatikusabb diósgyőri drukkerek számára, hogy Szombathelyen is biztassák kedvenceiket. Nézze meg Ön is a Haladás – DVTK meccs fotóit és videóit!
Miskolc – “Dániel: hív a Duna, vár a MÁV” – ezzel a felirattal reagáltak DVTK-szurkolók Dániel Péter újabb akciójára.