A győztes ötven százalékot nyer

Sátoraljaújhely – Elindult  a Tiszta utca akció.
Az erről szóló sajtótájékoztatón Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, ez a mostani akció a városban tavaly ősszel beindult köztisztasági program része.

Az ősz folyamán beindított járőrözést természetesen továbbra is folytatják, és a múlt héten megrendezett fásítás is ennek a sorozatnak az egyik eleme.

Pozitív motiválás

– A program leglényegesebb eleme a pozitív motiválás, ezért indítottuk most el a Tiszta utca akciót – mondta Szamosvölgyi Péter. – ennek az a lényege, hogy az önkormányzat, illetve a sátoraljaújhelyi fogvatartottak által nem takarított utcák között hirdetünk egy versenyt, amelynek a győztese jövőre a szemétszállítás során 50 százalékos díjkedvezményben részesül, ami háztartásonként 6-8 ezer forint megtakarítást is jelenthet. A város 152 utcája közül mintegy 125 nevezhet erre a versenyre. A közterületfelügyelet emberei havonta két alkalommal végigjárják az összes utcát és egytől tízig pontozzák azokat. Az év végi összesítés során természetesen az az utca nyer, amely a legtöbb pontot gyűjti. Ezzel az akcióval azt szeretnénk elérni, hogy Sátoraljaújhelyen megkezdődjön egy szemléletváltás, hogy az itt élők tekintsék magukénak a várost, és a maguk eszközeivel gondoskodjanak is róla.
-bg-