A győzelem dobogós helyezést ér!

A Borsodi Liga második fordulójából elmaradt Kaposvár–DVSC AVE-Ásványvíz összecsapást rendeznek szerdán 18 órától Somogyország fővárosában.

A Rákóczi gárdája az eddigi hét mérkőzésen 7 pontot gyűjtött, úgy, hogy egyszer diadalmaskodott, négyszer végzett döntetlenre, illetve kétszer hagyta el vesztesen a pályát, s a gólkülönbsége 5–5. A debreceni bajnokcsapat jelenleg 15 egységgel negyedik a tabellán, ám egy esetleges győzelemmel a Loki megelőzné az MTK, s pontszámban beérné a második helyen álló Újpestet.

Javult a védekezés

A Kaposvár elleni derbi előtt először arra kértük a DVSC szakvezetőjét, Supka Attilát, hogy értékelje a hétvégi, REAC elleni 2–1-es győzelemmel zárult összecsapást.

A Loki eddigi hazai bajnoki meccsei – képekben
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.

Mindent összevetve úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk egy nem túl színvonalas mérkőzésen. Bosszantó volt, hogy 2–0-ás vezetésünk után tovább növelhettük volna az előnyünket, de kihagytuk a lehetőségeinket, az ellenfél betalált, s a végén még nekünk kellett izgulnunk. Pozitívumként könyvelem el, hogy a védekezésünkben már nem volt annyi hiba, bár ismételten egy elkerülhető gólt kaptunk. Mezőnyben is többet birtokoltuk a labdát, mint a korábbi találkozókon, és ez biztató a jövőt illetően. A mérkőzést követően egyes tudósításokban úgy jelent meg, hogy a Loki tudása 10 százalékát nyújtotta, nos én örülnék, ha valóban így lenne, mert akkor a folytatásban csak jobb produkció jöhet.

Kaposváron hangolnak

A bizonyításra itt az alkalom, hiszen ma Kaposvárott vendégszerepel a Loki. – A Rákóczi egy egységes csapat, amely fegyelmezetten és taktikusan tud játszani, főleg hazai pályán – minősítette az ellenfelet a DVSC edzője. – Tisztában vagyunk a mérkőzés súlyával, hiszen győzelmünkkel a dobogóra kerülnénk, s ez óriási önbizalom-növelő tényező lenne a játékosok számára. Koncentráltan és frissen kell játszanunk ahhoz, hogy begyűjtsük a három pontot.

A DVSC-AVE Ásványvíz alakulata kedden a délelőtti gyakorlást követően busszal Kaposvárra utazott, ahol este edzést, illetve ma reggel átmozgató foglalkozást tartott a labdarúgóknak Supka Attila. A vezetőedző ezen a találkozón nem számíthat Hrisztovra és Hengemühlére, mivel az előzetesen kiírt játéknapon még nem voltak a Loki játékosai, illetve Ferenczi Istvánnak még mindig nincs játékengedélye.

A tervek szerint a Csernyánszki – Kiss, Máté, Komlósi, Szatmári – Mészáros, Virág, Sándor, Halmosi – Brnovics, Sidibe összeállítású csapat kezd a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó anyagok:

  • Szima Gábor decemberben dönt
  • „A létünkért focizunk”
  • Újabb három pont
  • Ezek a győzelmek is erőt adnak
  • Mennyire ismeri a csapatot? – Tegye próbára tudását!
  • B. N.    További hírek a haon-sportoldal kategóriából

    Sporthírek