A gyógyszerészek üdvözlik Molnár Lajos lemondását

A Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) üdvözli Molnár Lajos távozását a kormányból. A kamara úgy látja, hogy a lemondás egyenes következménye a miniszter és szakma, a miniszter és a társadalom közötti konfliktusnak – derül ki a MGYK szerdai közleményéből.

Az MGYK álláspontja szerint Molnár Lajos az egészségügy átalakításával kapcsolatban elmulasztotta a szükséges szakmai és társadalmi egyeztetések lefolytatását, a javaslatai nyomán született kormányzati intézkedések jelentősen rontották az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzájutást, a kiszámíthatóságot és a biztonságot. A kamara úgy véli, hogy a miniszter személyes ellentétek miatt szüntette meg a hatósági és érdekvédelmi feladataikat sikeresen ellátó gyógyszerészi és orvoskamarákat.

A gyógyszerészek, a közlemény szerint, azt remélik, hogy a miniszter távozása után lehetőség lesz a szakmai kamarák és a szakminisztérium közötti érdemi egyeztetésre, a rossz irányba mutató folyamatok visszafordítására, a gyógyszerellátás liberalizációjának újragondolására. A kamara kész arra, hogy azonnal tárgyalásokat kezdjen a minisztériummal a megoldások kidolgozására.