A gyerekeké lesz a terep szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszínben

Gyermeknapot tart a BKV szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszínben. Délelőtt 10 órától délután 17 óráig várják a látogatókat különböző programokkal. Félóránként pedig nosztalgia favázas villamosok közlekednek majd a Kelenföldi kocsiszín és a Batthyány tér között a 19-es villamos vonalán Gyerekvillamos elnevezéssel- tájékoztatta a Független Hírügynökséget a közlekedési társaság.

A Gyerekvillamos elnevezésű járatok szombaton a Batthyány térről 9 óra 40 perctől félóránként indulnak majd. A helyszínen váltható 400 forintos nosztalgia gyereknapos jegyet korhű ruhába öltözött kalauzok kezelik majd. A 6 és 14 év közötti gyermekek érvényes tanulóbérlettel ingyen utazhatnak. A helyszínen további érdekességeket láthatnak majd az érdeklődők: egyebek mellett UV, Tátra, Ipari csuklós villamosok és egy hóseprő gép is lesz a helyszínen.

Rajzverseny, koncertek, interaktív mesejátékok, lufihajtogatás bohóccal, gyermekfoglalkoztató, ugrálóvár, trambulin, kvízjáték várja a gyermekeket és szüleiket. Az idősebbek eközben szakmai vezetéssel tekinthetik meg a kocsiszín azon zugait, amelyek máskor el vannak zárva az avatatlan szemek elől.