A gyerekek érdekében van zárva a játszótér Füzérkomlóson

A lakattal lezárt kapu
A lakattal lezárt kapu - © Fotó: ÉM
Füzérkomlós – A polgármester szerint a biztonság miatt kényszerültek erre a megoldásra.

Egyik olvasónk Füzérkomlóson átutazva vette észre, hogy a polgármesteri hivatal melletti játszótér le van lakatolva. Megkérdezte tőlünk, miért nem használhatják a gyerekek a játszóteret, ha már megépült. Mi pedig feltettük ezt a kérdést Mester Andrásnak, Füzérkomlós polgármesterének.

Igaz is, nem is

– Ez a hír tulajdonképpen igaz is, meg nem is – mondja Mester András. – Az olvasó felvetése jogos, hiszen az utcafront felőli bejáratot valóban le kellett lakatolnunk. Ezt azonban nem azért tettük, mert nem szeretnénk, ha a gyerekek, akár a helyiek, akár az ide érkezők használnák ezt a játszóteret, hiszen nagyjából tíz évvel ezelőtt ez a közösségi tér éppen amiatt épült, hogy minél több gyerek vegye használatba. Az említett bejárat a játszótér irányából kijárat is, ami után csak egy kis járda van, ami után közút következik, ahol járművek közlekednek. Mi pedig nem szeretnénk, ha a gyerekek ezen a kapun akár véletlenül is, körültekintés nélkül kiszaladjanak. Ezért éppen a gyerekek biztonsága miatt tettünk lakatot erre a kapura, hogy megóvjuk őket a balesetveszélyes helyzetektől. A játszótérnek nem ez az egy bejárata van, és természetesen az oldalsó bejárat mindig nyitva áll, és a játszótér szabadon használható.

A polgármester hozzátette, azt tartja nagyobb bajnak, hogy egyre többen vándorolnak el a faluból megfelelő munkalehetőség híján, így sajnos ma már egyre kevesebb a gyerek Füzérkomlóson.

ÉM-BG