A gyerekek biztonságáért

A gyerekek biztonságáért
A tanév első napjaiban a rendőrség fokozott figyelmet fordít az oktatási intézmények környékére. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság és valamennyi kapitánysága reggelente a forgalmasabb utak közelében fekvő iskolák előtt segíti a gyerekek biztonságos közlekedését.

A rendőrök egyetlen szabálysértést sem hagynak szó nélkül, a másokat veszélyeztető közlekedőkkel szemben pedig a legszigorúbban járnak el. Kiemelt büntetésre számíthatnak így a gyorshajtók és ittas vezetők.

Az autósok az iskolák közelében fokozottan figyeljenek a közlekedő gyerekekre, vegyék figyelembe a táblák jelzéseit! A reggeli csúcsforgalomra számítva inkább korábban induljanak el otthonról, mintsem gyorshajtással kelljen behozni a késést!

A szülőket arra kéri a rendőrség, hogy a közlekedési szabályokat ők is maradéktalanul tartsák be, az autóban minden esetben használják a biztonsági övet, illetve a gyermekülést!

Az oktatási intézmények előtt parkoló autók gyakran akadályozzák a forgalmat, ezzel balesetveszélyes helyzetet teremtve. A gyerekek figyelmét hívják fel, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyeket vegyék igénybe!

– Fullajtár András –