A gyanú szerint fia rabolta ki az apját Mezőcsáton

Mezőcsát – Akarata ellenére magára terelte a gyanút, az mezőcsáti férfi, aki a rendőrségen bejelentette, hogy édesapját kirabolták.

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint május 11-én egy 60 éves mezőcsáti férfit kiraboltak otthonában. A Mezőcsáti Rendőrőrsön a sértett fia tett feljelentést. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben.

A nyomozás elsődleges adatai szerint a 60 éves férfit támadói otthonában bántalmazták, és pénzét követelték. A sértett félelmében több tíz ezer forintot átadott a tetteseknek, akik ezt követően elmenekültek a helyszínről.

A rendőrségi adatgyűjtés során hamar a sértett fiára és annak társára terelődött a gyanú. A bűnügyi őrizetbe vett elkövetőkkel szemben a Mezőcsáti Rendőrőrs előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére.

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs IrodaA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .